Video-Art

- Een magisch mysterie - 

TH!jS S!3TZ€ - Esperanza

TH!JS S!3TZ€ vroeg mij (Albert Gerben) om een videoclip te maken voor zijn lied ''Esperanza'' (''Hoop''). Ik had niet meteen inspiratie en daarom begon ik met wat oude video's samen te stellen. Tijdens het proces kwamen verschillende ideeën bij me op. De videoclip was bedoeld als iets abstracts en kreeg tegelijkertijd veel betekenis voor mij. De video begint met één afbeelding en dan verschijnen er meer, net als hoop; het groeit. Op andere momenten vertonen zich onduidelijke beelden. Soms zien we geen hoop meer, er is iets dat de hoop bedekt, maar vroeg of laat zal de mist verdwijnen; dan komt er een omslag en zelfs meer hoop. Vogels vliegen en verdwijnen, maar ze zullen altijd terugkomen. Er is ook vuur dat hout nodig heeft om te blijven branden. Soms hebben we hulp nodig om door te gaan, soms moeten we van iemand anders kracht ontvangen, soms krijgen we door iemand of door een ervaring opnieuw hoop. 

In een andere scène in de videoclip is er een persoon die enthousiast zwaait. Het enthousiaste zwaaien vermenigvuldigt zich en maakt een lichtere en mooiere wereld. 

 Ik denk dat deze video nog veel meer ideeën en interpretaties zou kunnen hebben, omdat ik denk dat hoop voor ons allemaal anders kan zijn. 


 Videoclip gemaakt door: Albert Gerben 

Muziek: TH!jS S!3TZ€ 


Shadows (Tofcool Productions & TH!jS S!3TZ€)

Deze video heeft niet een duidelijke betekenis of boodschap en is misschien wel meer een experiment. De videoclip is gemaakt bij het lied ''Los viejos tiempos'' (de oude tijden) van TH!jS S!3TZ€.

TH!jS S!3TZ€ schreef zelf over zijn lied: ''Dit is mijn eerste nummer en ik hoop dat je het leuk vindt. Terugdenken aan vroeger is heel leuk om te doen, dus noem mijn liedje zo. Misschien wordt dit in de toekomst wel "De oude tijden.''   

Ik vond de schaduwen wel passen bij de oude tijden en de herinneringen en verhalen die bij elke persoon anders zijn.  

Videoclip gemaakt door: Albert Gerben

Muziek: TH!jS S!3TZ€