Drama

- Tofcool Marawûndi -

Voelen

Starring: Antonio Balboa Cabezas & Doriene Stilma Memelink

Ingesproken en gemaakt door: Albert Gerben


Identiteiten

Wat als jou wereld anders is dan de mijne? 

Tofcool Marawûndi presenteert:  'Identiteiten'.

Gemaakt door: Albert Gerben

Starring: María Rodríguez A. & Victor van Oeijen

Kaarten gemaakt door: Matheo Roncken Cossio 


Júbilo

Júbilo (intense blijdschap) gaat over het zoeken naar de juiste weg, de weg die je blij maakt. Die zoektocht is niet altijd even gemakkelijk. Iedereen heeft zijn eigen weg. Een weg die je gelukkig maakt en je vervult met vreugde.

Oorspronkelijk idee: Karen Graciela Mejia Córdova

Gemaakt door: Karen Graciela Mejia Córdova & Albert Gerben Stilma Memelink


Hartenleed

Het verlies van de geliefde betekent nooit het verlies van de liefde. 
-Anton Koolhaas-

Het project Congoja/Hartenleed is een korte film, gemaakt door Tofcool Productions, Los Marginados (De uitgesloten), La Fábrica de Cine (Filmschool) en Colectivo Nativo.  Ik schreef het scenario, had de verantwoordelijkheid over de regie, art & kleding, en een groot deel van de productie. 

Het was een eer voor mij om met zoveel bijzondere mensen te mogen samenwerken.


Voor Altijd Vrienden

-Echte vriendschap is voor altijd-

In Bolivia heb ik op een reguliere Spaanstalige dagschool gezeten en daarnaast,  vanaf mijn vierde tot mijn achttiende,  3 uur per week les gehad op de Nederlandse School. Op die school leerde ik over de Nederlandse taal en cultuur. Er waren veel mensen op de Nederlandse School die net als ik half Boliviaans en half Nederlands waren. Dit was heel gezellig, maar vaak verhuisden die mensen (terug) naar Nederland.  In 2018 schreef ik samen met een klasgenoot en goede vriendin, een script voor de film ''Voor Altijd Vrienden'', geïnspireerd op het lied 'Vrienden II' van Klein Orkest.  Het beschreef ons gevoel. We waren heel goed bevriend, maar ook zij zou binnenkort naar Nederland verhuizen... en we wilden onze vriendschap niet verliezen.


Slow Down

Heb jij het deze tijd ook zo verschrikkelijk druk dat je niet meer weet waar je moet beginnen?

Tofcool Producciones presenteerd ''Slow Down''. Geïnspireerd op het lied Douwe Bob - Slow Down.


Gemaakt door: Albert Gerben Stilma Memelink

Starring - Anna Eliza Stilma Memelink


Welterusten

Zou jij kunnen slapen?

Het was de laatste avond voor het begin van 2017. Een warme avond samen met tofcoole mensen toen we als Tofcool Productions "Dulces Sueños" (Sweet Dreams/Welterusten) presenteerden in Cine MaraWûndi. Het was één van onze eerste korte films en zeker niet de laatste. Er zijn nog zoveel wonderlijke verhalen te vertellen en dromen om te volgen.

Gemaakt door: Albert Gerben

Starring: Valentin Berndorfer Cuevas, Thijs S. Stilma Memelink,                               Maximilian Berndorfer Cuevas, A. Eliza Stilma Memelink


De Boliviaanse Nederlander

Een film over immigratie en identiteit

Een film waarin Jarawi K'anchay, een jongen geboren en opgegroeid in Bolivia met Nederlandse ouders, op zoek gaat naar zijn 2e identiteit. Hoe is het om naar Nederland te immigreren? In Bolivia ziet iedereen hem als buitenlander, terwijl hij zich Boliviaans voelt. In Nederland ziet iedereen hem als Nederlander, maar voelt hij zich een buitenlander; er zijn nog heel veel dingen die hij niet begrijpt. Wie is hij? In deze film gaat hij op zoek naar zijn tweede identiteit. (Verwacht December 2025.)